Waterpik

waterpik-ultra-100

Bestelpagina Waterpik producten

De bekendste monddouche is de "Waterpik".
Waterpik is de merknaam voor een monddouche/waterflosser, letterlijk vertaald "Waterstoker". Uit een reservoir, dat u vult met lauwwarm kraanwater, wordt een pittige waterstraal met regelbare druk (0,7-6,2 bar) met 1200 pulsen per minuut tussen de tanden en kiezen gespoten.
Het doel van dit apparaat is tandbederf, tandvleesontsteking (gingivitis) bloedend tandvlees en parodontitis (terugtrekkend tandvlees) te voorkomen en te genezen. De Waterpik doet dat allemaal door tandplak-en schadelijke stoffen uit de plaque te verwijderen, waarbij de kans op cariës en halitosis (slechte adem) eveneens wordt gereduceerd.
Ondanks dat het apparaat in diverse uitvoeringen al 30 jaar op de markt is, zijn er in Nederland relatief weinig ( t.o.v. de VS) van verkocht. Een oorzaak daarvan is dat tandartsen in Nederland onbekend waren met het apparaat.
Diverse onderzoeken en wetenschappelijke literatuur - zie bijv. "Journal of Clinical Dentistry 16:71-77, 2005" - van de laatste 10 jaar geven duidelijk aan dat het dagelijks gebruik van de Waterpik de mondgezondheid verbetert en een uitstekende vervanger is van floss en tandenstokers. (Flossen wordt door de meeste mensen niet goed of met tegenzin gedaan.)
De nieuwste Waterpik, de Ultra WP-100, een uiterst stille monddouche/waterflosser met regelbare druk en slimme accesoires t.w.
2 Jettips voor plakverwijdering
1 Tongreinigingstip om slechte adem tegen te gaan
1 Orthodontische tip voor reiniging van beugels
1 Pik Pocket tip voor extra diepe reiniging
1 Plaque Seeker tip voor extra tandplakverwijdering
1 Tandenborstel tip

Waterpik® Waterflosser Ultra WP-100

!